Здравейте колеги,
За пръв път пиша, защото от скоро карам Alfa 166 2.4 JTD 2001g.
....... 'та пиша не само за да ви кажа с какво се сблъсках но и да похваля все пак колата
, която оправдава изискванията ми - голяма, удобна, конфортна, с много добра возия и достатъчно бърза. Наистина супер кола - докато ......... ,,върви'' 
Случката е следната. Пътешествие до Велико Търново от София, при което точно преди Велико Търново при изпреварване, от пистовия ремък се бяха разкъсали 2 писти и при въртенето ,,плющяха'' в пласмисите там и можете да си представите какви звуци се чуваха
. Както и да е. Успях да стигна до сервиз преди да се скъса изцяло. Но докато стигна светна и лампата за ABS-а. При смяната на ремъка (което ми беше по наложащо и не питах за проблема с ABS-a ) не откриха да има криви ролки и смениха само ремъка. След двудневното ми прибиваване във Велико Търново последва връщане при което ненадейно както си карах светна и лампта - (!). Естествено ръчната не беше дръпната. Дори след като дръпнах леко ръчната и я върнах не изгасна. Спирачна течност имаше на на max след като спрях да проверя. Най - интереното е че след потеглянето ( бях я загасил ) изгасна ..... обаче за 10 км. някъде и пак светна. Тази сутрин след като запалих колата освен светещите лампички за ABS и (!) се чуваше едно свирене все едно от ремък. Ама знам ли - все пак е нов ( поне пистовият
). При увеличаване на оборотите се увеличаваше свиренето. Аз за лагер на някоя ролка си мисля - но и това не знам.
Някой да има идея за:
- ABS
- ( ! )
- свистенето
Благодаря ви за отделеното време
PS: Разход на гориво от Велико Търново до София с 5 човека и пълен багажник със скорост по магистралата от 140 до 210 - 7.3/100.
За пръв път пиша, защото от скоро карам Alfa 166 2.4 JTD 2001g.
....... 'та пиша не само за да ви кажа с какво се сблъсках но и да похваля все пак колата

Случката е следната. Пътешествие до Велико Търново от София, при което точно преди Велико Търново при изпреварване, от пистовия ремък се бяха разкъсали 2 писти и при въртенето ,,плющяха'' в пласмисите там и можете да си представите какви звуци се чуваха

Някой да има идея за:
- ABS
- ( ! )
- свистенето
Благодаря ви за отделеното време

PS: Разход на гориво от Велико Търново до София с 5 човека и пълен багажник със скорост по магистралата от 140 до 210 - 7.3/100.
Comment